تاثير عاشورا بر انقلاب اسلامي
یا لطیف
انقلاب عظيم اسلامي ايران به رهبري احياگر حيات بشري، حضرت امام خميني1 يكي از معجزههاي بزرگ قرن و از وقايع كم نظير سده معاصر به شمار ميآيد. اين انقلاب اسلامي با جانفشانيها و فداكاريهاي بسيار زيادي به ثمر رسيده است. از آنجايي كه انقلاب اسلامي ايران برگرفته از قيام عاشوراست؛ بنابراين با تبين نهضت عاشورا، عوامل و اهداف آن ميتوانيم علت شكلگيري انقلاب و اهداف آن را خوب درك كنيم. انقلاب حسيني، خاستگاه همه جنبشها و انقلابهاي تاريخ بشري و راهنماي همه انقلابيون بوده است؛ از اينرو بايد فرهنگ عاشورايي مورد تحليل قرار گيرد و ترويج شود تا ساير كشورها نيز به قيام عليه حاكمان جور برخيزند و با گسترش فرهنگ شيعي و اسلامي، جامعه را به مدينه فاضله تبديل نمايند.
تبيين نهضت عاشورا
نهضت عاشورا به رهبري امام حسين(ع)حركتي عظيم و انسانساز در جهت احياي ارزشهاي انساني در طول تاريخ بشري است. عاشورا قيامي يك روزه نيست كه پايان يابد؛ بلكه يك فرهنگ است. فرهنگي كه جوامع بشري را از اسارت مرگبار ناداني و ذلت رهايي ميبخشد. عاشورا ستيز دائم حق با باطل و حقيقتي هميشه زنده است كه به حسينيان تاريخ راه و رسم آزادگي و شيوة ظلم ستيزي ميآموزد و به همه زورگويان ستم پيشه تاريخ درس عبرت ميدهد كه زورمداري و نيرنگ و دنياداري، عوامل پايداري براي پيروزي نيستند و آنها كه به اين عوامل دل ببندند، بايد در انتظار شكست ننگين و خفّت بار باشند.
بسترها و زمينههاي عاشورا
قيام سالار شهيدان به عنوان بزرگترين حادثة تاريخ اسلام پس از رحلت پيامبر اكرم6 و به عنوان يك انقلاب بزرگ اجتماعي، داراي بسترها و زمينههاي زيادي ميباشد؛ از جمله ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
1. فساد دستگاه خلافت و رهبري
در مكتب الهي، رهبري و امامت از جايگاه والايي برخوردار است و رهبر جامعة اسلامي بايد داراي ويژگيهايي باشد كه او را از ديگران ممتاز كند. هدف از امامت و رهبري برقراري قسط و عدالت و ايجاد محيطي پاك و سالم براي پرورش استعدادهاي انساني است. رسيدن به اين اهداف متعالي نيز ميسر نميشود، مگر آنكه رهبران جامعه افراد شايسته، عادل، لايق، پيرو حق و عدالت و معتقد به مكتب و دلسوز جامعه باشند.
صفحات: 1· 2